Проведено робочу зустріч

Цими днями начальник Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ Олександр  Тушевський  разом зі заступником Василем Калініним відвідали Черкаське управління захисних масивів дніпровських водосховищ. У ході  робочої поїздки  вони оглянули виробничі об’єкти, ознайомилися  з технічним станом та роботою насосних агрегатів та механізмів,  Зокрема, було проведено обстеження 5-ти насосних станцій із 9-ти наявних у Черкаському УЗМДВ.

Під час обстеження Вільшанської насосної станції перевірено стан водоскидних споруд, щитового господарства, дренажної системи насосної станції. Основні насосні агрегати з вересня поточного року не задіяні в роботі по причині скиду води через щит-хлопавку, таким чином відбувається суттєва економія бюджетних коштів за оплату електроенергії.

 На Будище-Свидівській насосній станції № 1 перевірено стан водоскидних споруд, щитового господарства, роботу дренажної системи насосної станції, ведення технічної документації.  Визначено, що основні насосні агрегати не працювали з вересня поточного року, вода скидається самопливом, що вплинуло на економію коштів з оплати електроенергії.  В даний час проводяться роботи на водоскидному щиті, його зварювання та фарбування.

На Будище-Свидівській насосній станції №2 перевірено стан водоскидних споруд, щитового господарства та дренажної системи. Вода з захисних масивів у водосховище скидається самопливом з листопада поточного року внаслідок зниження рівнів у водосховищі, що позитивно вплинуло на економію коштів з оплати електроенергії. Зараз проводяться ремонтні роботи на скидних засувках насосних агрегатів із заміною ущільнення, зварювання та фарбування.

Черкаська насосна станція на відміну від інших обладнана центробіжними горизонтальними насосними агрегатами 32Д-19 продуктивністю 4000 м3/год,  щоденно задіяна в роботі внаслідок проходження значних опадів на захищеній території,  вода       з яких мережею каналів і колекторів скидається в акумулюючий басейн місткістю 48 тис м3, який потребує очистки землеочисними установками через його замуленість від 1 до 1,8 м. Разом з тим потребує берегоукріплення скидний канал і берегова лінія в цій частині водосховища.

Тясминська насосна станція найбільша за продуктивністю (85 м3/с) працює з 1961 року. Захисна дамба висотою 13 м і довжиною 1,9 км. Через низькі рівні у водосховищі візуально спостерігається необхідність у досипанні валу хвилелому, у верхньому б’єфі є наявність сплавного сміття близько 60 м3 біля сміттєзатримуючих решіток. Окрім того, перевірено стан токарного станка на Тясминській дільниці, що був випущений 1962 року. Означений станок після виконання  переоснащення та модернізації можна використовувати у роботах з наплавлення і проточки насадочних місць валів осьових агрегатів довжиною до 9 м і діаметром до 600 мм. Вартість робіт із переобладнання і ремонту становить 300 – 400 тис грн.

Також було  проведено зустрічі з колективами дільниць, керівниками та спеціалстами відділів і служб управління, в ході яких  обговорено шляхи вирішення актуальних питань виробничої діяльності управління, зокрема фінансового та кадрового забезпечення, проведення  ремонтних робіт тощо.

 Начальник МОЗМДВ Олександр  Тушевський наголосив на  неухильному виконанні  безпосередніх завдань щодо захисту населення і територій від затоплень та підтоплень, а також тих, які ставить сьогодні держава у нелегке воєнне сьогодення. Адже всі разом ми працюємо задля Перемоги.

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить