Всесвітній день прибирання

     Щороку в третю суботу вересня проходить акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day», участь у якому приймає понад 190 країн. Цього року акція відбувається під гаслом: «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!». Терміни проведення – з 16 серпня по 16 вересня 2023 року. Також щорічно у третю суботу вересня (цьогоріч 17 вересня) більшість країн світу проводять екологічні акції в рамках Міжнародного дня чистих берегів та Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day», які з кожним роком набувають все більшої популярнос. Основна мета – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання ресурсів серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

 У зв’язку з воєнним станом, учасників закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених органами місцевого самоврядування локаціях, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки, навчання та під час сигналу тривоги спускатись в укриття. Прохання не публікувати адреси та час локацій на відкритих інформаційних ресурсах, а сторіси та пости в соціальних мережах робити не раніше ніж за 2 години після завершення роботи локацій. Участь візьмуть комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються в різних форматах на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, освітяни, лідери думок, пересічні громадяни.Колективні прибирання на території установ, організацій, закладів освіти. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – перевірена ДСНС на безпечність, у випадку сигналу тривоги всі мають спускатись в укриття. Традиційні прибирання допускаються виключно на рекомендованих органами місцевого самоврядування локаціях.

 Формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай» сортування вторинної сировини та відправка на переробку.

Українці за кордоном також можуть приєднатися. Організувати онлайн або офлайн прибирання, подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.

Важливо! Зареєструйте результат своєї участі у Всесвітньому дні прибирання за до 25 вересня 2023 року включно за посиланням.

Повний інструктаж з протимінної безпеки можна переглянути за посиланням: тут

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить